Ronald Louer (1971) is registeraccountant en heeft 20 jaar ervaring met het financieel adviseren en bijstaan van MKB-ondernemers.

Begonnen bij Vonk De Vet en Vijverberg Registeraccountants, waar hij het vak leerde. Van het betere boekhouden ( de “schoendendoosadministratie” en veertienkolomsvellen), jaarrekening samenstellen, fiscale aangiften tot enkele controles. Vervolgens Deloitte ‘s-Hertogenbosch, waar hij werkte voor groter MKB. De basis was veelal controleren en samenstellen van de jaarrekening. Maar daarnaast ook veel advisering, fiscaliteit, overnames, etc. Later met de grootste klanten meegegaan naar Deloitte Eindhoven, waar hij beursgenoteerde en internationale klanten controleerde.

Daarna 7 jaar het accountantsvak uit geweest en gewerkt als financieel eindverantwoordelijke (controller) voor bedrijven in de branches schoenengroothandel/-detailhandel, IT/telecom en bouwmaterialen. Natuurlijk financiële rapportages, jaarrekening administratie, fiscaliteit en economische analyses. Maar ook diverse projecten, waaronder implementatie ERP-software, centralisatie logistiek, opzetten nieuwe winkellocatie, initiëren verkoopacties na voorraadanalyse en invoeren douane-entrepot. Maar nog veel belangrijker: geleerd vanuit de praktijk hoe de verschillende afdelingen samenwerken en communiceren met elkaar (of niet). En daarop dus inspelend.

Vervolgens terug de accountancy in. Nu met een eigen onderneming. Weer terug bij MKB. Dus weer een combinatie van jaarrekening, administratie, fiscaliteit, maar bovenal veel advisering. Want juist de gesprekken en de advisering zijn waardevol voor de ondernemer. Natuurlijk in de basis de te verwachten kwaliteit en persoonlijke aandacht. Maar daarbij ook de specifieke ervaring meenemend als financieel eindverantwoordelijke.