Van de 800.000 zzp’ers met een hoofdinkomen uit ondernemerschap heeft ruim een vijfde een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dit aandeel is volgens berekeningen van het CBS gedaald van 23,4% in 2011 tot 21,9% in 2013.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

U bent als zzp’er niet verplicht u te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. U moet zelf de risico’s en consequenties inschatten van ziekte en arbeidsongeschiktheid. Kunt u bijvoorbeeld het inkomensverlies dat u hierdoor lijdt zelf dragen en voor hoe lang, en wat bent u kwijt aan premies voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Die premie is altijd afhankelijk van een aantal factoren, zoals de hoogte van het eigen risico, de looptijd van de uitkering, uw leeftijd, uw gezondheid en uw beroep.

Tip: De premies die u betaalt voor een particuliere arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn volledig aftrekbaar in de inkomstenbelasting. Voorwaarde is wel dat deze verzekering recht geeft op periodieke uitkeringen bij invaliditeit, ziekte of ongeval. Ontvangt u periodieke uitkeringen uit de verzekering dan zijn deze belast.

This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.