Strengere eisen

Privacy

Door de AVG zal overal in de Europese Unie dezelfde privacywetgeving gaan gelden. De AVG volgt de Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) op en is aanzienlijk strenger dan zijn voorganger. Bedrijven en instellingen die persoonsgegevens verwerken krijgen meer verplichtingen. Meer dan ooit zult u als organisatie moeten kunnen aantonen dat u zich aan de wet houdt. Het is raadzaam om op tijd na te gaan of uw processen, diensten en producten voldoen aan de AVG. Een allereerste stap daartoe kan zijn om eens te kijken op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens. Op deze website vindt u een stappenplan dat u een aardig eindje op weg helpt.

Wat zijn de gevolgen voor u?

De AVG zal de privacyrechten van mensen scherper gaan waarborgen. Andersom zullen burgers en consumenten zich ook steeds bewuster worden van hun privacyrechten en daar eerder voor opkomen. U dient zich daar als bedrijf in de automotivebranche goed bewust van te zijn. Stel, u laat iemand een proefrit maken in een nieuwe auto. U maakt dan een kopie van ID-bewijs (bijvoorbeeld rijbewijs) van deze potentiële koper. Maar mag dat wel en wat doet u met die kopie van dat ID-bewijs? Denk ook aan speciale apps die steeds meer garagebedrijven aan klanten aanbieden. Is de databescherming daarvan in orde? En hoe zit het met de beveiliging van de persoonsgegevens van klanten met een spaarpas bij het tankstation? Dit zijn allemaal voorbeelden van zaken waar u onder de AVG scherper dan ooit op zult moeten letten.

Tip: Kortom, bereid u goed voor op de nieuwe AVG. U bent nu nog ruim op tijd en kunt zo mogelijke risico’s na 25 mei 2018 voorkomen!

Vragen?

Heeft u vragen over uw situatie, neem dan contact op met ons.

Wij geven u graag geheel vrijblijvend een toelichting.