Wat kunt u onbelast vergoeden voor parkeren onder de werkkostenregeling?.

Hiervoor is geen pasklaar antwoord. Het hangt namelijk af van de plek waar de parkeerplaats is gelegen.

Gebruikt uw werknemer een parkeerplaats op uw bedrijfsterrein en valt dit terrein onder uw arbo-verantwoordelijkheid dan is het parkeren onbelast. Voor parkeren elders, zoals parkeren bij een klant of een willekeurige parkeergarage, geldt geen specifieke vrijstelling. Vergoedt, verstrekt of stelt u parkeergelegenheid elders ter beschikking bovenop de vrijgestelde kilometervergoeding van € 0,19 per zakelijke kilometer, dan is dit loon voor uw werknemer. U kunt deze parkeerkosten individueel verlonen of als eindheffingsloon onderbrengen in de vrije ruimte.

Voor uw werknemer met een auto van de zaak gelden andere regels. Parkeerkosten zijn dan opgenomen in de forfaitaire bijtelling voor het privégebruik van de auto en deze blijven dus verder buiten het loon. Maar let op! Heeft uw werknemer een parkeervergunning om de zakelijke auto in de straat waar hij woont te kunnen parkeren en vergoedt, verstrekt of stelt u deze parkeervergunning ter beschikking dan is dat wel loon.

Recommended article: Chomsky: We Are All – Fill in the Blank.
This entry passed through the Full-Text RSS service - if this is your content and you're reading it on someone else's site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.