Publicatie 25 november 2014
Jaargang 2014
Auteur Simone Paauw

Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum neemt sinds maandagmiddag drie uur geen nieuwe patiënten meer op. Dat melden het Friesch Dagblad en de Leeuwarder Courant. Volgens het Friesch Dagblad heeft de raad van bestuur deze maatregel genomen omdat de kwaliteit van zorg niet langer kan worden gegarandeerd.

Al dagenlang gaan er binnen het ziekenhuis geruchten over een dreigend faillissement, zo schrijft het Friesch Dagblad. Maar dit wordt niet bevestigd door de woordvoerder van het ziekenhuis. Hij zegt tegen de Friese krant dat er niet een duidelijke oorzaak is voor de opnamestop, maar dat het gaat om een ‘veelheid van factoren, waartussen nu geen goede balans zit’.

Nieuwe patiënten worden nu doorverwezen naar ziekenhuizen in de omgeving en sommige operaties kunnen niet doorgaan. De poli’s van het ziekenhuis blijven wel open. Volgens de Leeuwarder Courant zijn de specialisten van het ziekenhuis onaangenaam verrast en hebben ze nog veel onbeantwoorde vragen.

De Sionsberg zit al langere tijd in zwaar weer. In 2013 stond het Friese ziekenhuis op nummer 1 in een lijst van verlieslijdende ziekenhuizen die werd gepubliceerd door Medisch Contact.

Het ziekenhuis wil vandaag geen inhoudelijke mededelingen doen over de patiëntenstop.

Simone Paauw

Lees ook:

Online gepubliceerd op: 25 november 2014

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?


Laatste nieuws | Achter het nieuws | Nieuwsbrief | Actuele dossiers