Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil niet op de zaken vooruitlopen, maar gaat wel samen met staatssecretaris Wiebes (Financiën) een nader onderzoek instellen naar de toepassing en de effecten van de extraterritoriale kostenregeling. Zodra de uitkomsten van het onderzoek bekend zijn, zal hij de Tweede Kamer informeren over zijn bevindingen. Het valt nu nog niet te bezien of de regeling zal worden aangepast.

Als werkgever kunt u een buitenlandse werknemer die tijdelijk in Nederland komt werken, of andersom, een vergoeding geven voor extraterritoriale kosten die de werknemer maakt. U kunt daarbij denken aan dubbele huisvestingskosten of extra reiskosten voor een familiebezoek naar het land waar de werknemer vandaan komt. Binnen de werkkostenregeling is de vergoeding voor extraterritoriale kosten een gerichte vrijstelling.

Recommended article: Chomsky: We Are All – Fill in the Blank.
This entry passed through the Full-Text RSS service - if this is your content and you're reading it on someone else's site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.