Heeft uw werknemer een auto van de zaak en gebruikt hij deze niet privé, dan kan hij een 'Verklaring geen privégebruik auto' aanvragen. Met deze verklaring hoeft u geen rekening te houden met de bijtelling. Maar ook met een verklaring op zak zal de werknemer moeten aantonen dat hij op jaarbasis de auto niet meer dan 500 kilometer privé gebruikt. Dat kan met een sluitende rittenregistratie.

Blijkt later dat de bijtelling ten onrechte niet heeft plaatsgevonden en is grove schuld dan wel opzet in het spel, dan riskeert uw werknemer een vergrijpboete van 40% dan wel 80% van het wettelijk maximum van € 5.278. In geval van een onjuiste of onvolledige rittenregistratie kan de vergrijpboete oplopen tot 100% van dit wettelijk maximum. De inspecteur moet dan wel onderzoeken of de zaak ernstig genoeg is voor een dergelijke hoge boete. Wordt een vergrijpboete opgelegd, dan is het zaak de inspecteur dus te vragen om een onderbouwing.

Let op! Voorkomen is beter dan genezen. Wijs uw werknemer op het belang van een juiste rittenregistratie.

Recommended article: Chomsky: We Are All – Fill in the Blank.
This entry passed through the Full-Text RSS service - if this is your content and you're reading it on someone else's site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.