Publicatie 26 november 2014
Jaargang 2014
Auteur Simone Paauw

Een Britse kno-arts filmde in drie jaar tijd stiekem meer dan duizend mannen, vrouwen en kinderen tijdens hun bezoek aan een toilet in onder meer het Londense ziekenhuis waar hij werkte. Dat bericht het Britse medium Mirror online.

De 62-jarige kno-arts, die internationale bekendheid zou hebben als arts, wordt vervolgd voor zeven gevallen van voyeurisme, zes gevallen van ongepast fotograferen van kinderen en voor het bezit van extreme pornografie.

De zaak kwam aan het licht nadat een vrouwelijke medewerker een camera op het toilet vlakbij haar werkplek ontdekte. Het was haar en haar collega opgevallen dat de arts even daarvoor in dat damestoiletblok was geweest. De politie ontdekte vervolgens filmbeelden van zeker 1084 slachtoffers op usb-sticks en op zijn computers thuis en op het werk.

Ongeveer dertig slachtoffers zijn geïdentificeerd, één vrouw werd driehonderd keer gefilmd. Hij had bovendien zichzelf onbedoeld gefilmd tijdens het installeren van een camera. Behalve in het ziekenhuis had hij ook opnames gemaakt in de trein en thuis.

Simone Paauw

Mirror: World-renowned Dr Lam Hoe Yeoh admits spying on more than 1,000 patients using hidden cameras

Lees ook:

Online gepubliceerd op: 26 november 2014

Er zijn nog geen reacties bij dit bericht. Ziet u geen reactieformulier?


Laatste nieuws | Achter het nieuws | Nieuwsbrief | Actuele dossiers