Ede – In het leegstaande monumentale belastingkantoor op het station in Roermond, opent Rura Nova de Proefkamer. Innovatieve ontwerpen gecombineerd met slimme technieken veranderen een gedateerd kantoor in een duurzame, flexibele woon- en werkomgeving. ABB laat in die proefkamer slimme technieken zien die het gebouw meerwaarde geven.

Smissline TP in de hoofdverdeler is een van de technieken die in de proefkamer te zien is. Met dit aanraakveilige railsysteem kunnen componenten op ieder gewenst moment onbelast gemonteerd en gedemonteerd worden. Dit zonder dat er extra persoonlijke beschermingsmiddelen tegen elektrische gevaren nodig zijn. Deze techniek maakt het eenvoudig om de bestemming van een ruimte aan te passen.

Clixys

Ook werd de proefkamer voorzien van Clixys-bekabeling. Bij deze manier van bekabelen ‘knijpt’ de installateur in minder dan twee minuten een nieuwe verbinding op de kabel. Hij kan dat overal op de kabel doen. Zo kan de ruimte optimaal benut worden en aangepast aan een nieuwe bestemming.

USB-poort

Ook zijn wandcontactdozen met een USB-poort toegepast. Daarmee kan de telefoon of tablet gemakkelijk opgeladen worden en wordt er ook bespaard op stroomkosten. De wandcontactdoos blijft bereikbaar voor andere apparaten.

Toekomst energietechnologie

ABB toont in de proefkamer niet alleen de toekomst van energietechnologie. Ook een nieuwe manier van werken wordt zichtbaar. Met zijn bijdrage aan dit project maakt ABB namelijk een verschuiving naar meer opdrachtgericht werken. De nieuwe technieken bieden een opdrachtgever de mogelijkheid aan te geven waar zijn wensen liggen.

Lees ook: Oud kantoor wordt multifunctioneel gebouw

Publicatie datum: 27-11-2014 11:38
Transformatie,

Techniek