Om buitenlandse werknemers die beschikken over bijzondere kwaliteiten (specifieke deskundigheid) en schaars zijn op de Nederlandse arbeidsmarkt, naar Nederland te halen is er een aantrekkelijke faciliteit: de 30%-regeling. U mag kort gezegd onder voorwaarden en zonder nader bewijs maximaal 30% van het loon onbelast vergoeden aan de werknemer die u in het buitenland heeft geworven. Voor het aantonen van de specifieke deskundigheid van de werknemer geldt een inkomensnorm, die jaarlijks wordt geïndexeerd. Dit jaar is de norm als volgt:

  • voor werknemers jonger dan 30 jaar met een mastertitel: belastbaar jaarloon minimaal € 27.901 exclusief de onbelaste vergoeding voor extraterritoriale kosten;
  • voor overige werknemers: belastbaar jaarloon minimaal € 36.705 exclusief de onbelaste vergoeding voor extraterritoriale kosten.

Werknemers die wetenschappelijk onderzoek doen bij bepaalde instellingen en artsen in opleiding tot specialist, hoeven niet aan een inkomensnorm te voldoen. Onder mastertitel wordt begrepen een Nederlandse mastertitel in het wetenschappelijk onderwijs of een gelijkwaardige buitenlandse titel.

Let op! U mag er ook voor kiezen om in plaats van de 30%-regeling, de werkelijk extra territoriale kosten onbelast te vergoeden. U moet de kosten dan wel kunnen bewijzen.

This entry passed through the Full-Text RSS service - if this is your content and you're reading it on someone else's site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers.